Littmann

Littmann

Littmann

Stethoscopen zijn van cruciaal belang in de geneeskunde. Het is niet voor niets dat iedere dokter in het bezit is van een goede stethoscoop. Op het moment dat je dus een (verzameling) nieuwe stethoscopen nodig hebt, helpen we je daar graag bij verder.

Wat zijn stethoscopen?

Een stethoscoop is een instrument dat je in staat stelt om naar de verschillende geluiden in het lichaam te luisteren. Een dokter of een arts gebruikt dit dan ook om meer te weten te komen over wat er zich precies in het lichaam afspeelt.
De geluiden die hierbij hoorbaar zijn, noemen we ook wel auscultatie. De trillingen die het directe resultaat van het lichaam zijn, stuurt de stethoscoop door richting de oorstukken. Om deze reden is het uiteindelijk hoorbaar als een specifiek geluid. Dit is waar een dokter vervolgens mee overweg kan.
Voordelen van goede stethoscopen
Het is absoluut de moeite waard om voor goede stethoscopen te kiezen. Net als bij ieder ander product zijn er ook de extra goedkope, suboptimale varianten. Echter komen kwaliteitsstethoscopen met enkele extra voordelen:

• Betrouwbaar: Allereerst is een goede stethoscoop uiterst betrouwbaar. Je kunt er dan van uitgaan dat hetgeen dat je hoort ook klopt. Zeker in de medische sector is dit natuurlijk cruciaal. Je wilt wel kunnen vertrouwen op het functioneren van een dergelijk instrument. Het is een van de belangrijkste redenen om voor een betrouwbaar exemplaar te kiezen.
• Lange levensduur: Daarnaast is er de lange levensduur. Goed materiaal gaat lang mee. Zelfs wanneer er sprake is van redelijk intensief gebruik. Het is deze lange levensduur die de stethoscoop alleen nog maar meer waardevol maakt. Je bent dan in lengte van jaren voorzien van een goed werkende, betrouwbare stethoscoop.
• Licht in gewicht: Verder is het een belangrijke vereiste dat de stethoscoop redelijk licht in gewicht is. Het is namelijk niet prettig om met een zwaar instrument aan de slag te moeten. Bij de productie van de stethoscopen hebben we dan ook specifiek gelet op het gebruikte materiaal. Materiaal dat aan de ene kant licht is, maar aan de andere kant ook oerdegelijk. Het beste van twee werelden komt dan in één stethoscoop samen.
• Comfortabel gebruik: Tot slot is comfortabel gebruik nog cruciaal. Zo moet het prettig zijn om de uiteinden in het oor te stoppen. En om op een handige manier met het geheel om te kunnen gaan. Vandaar dat onze stethoscopen een uitgebreide testperiode ondergaan, waarin op alle deze facetten wordt getest.
Zo zijn er dus talloze redenen om in een goede stethoscoop te investeren. Laat je leiden door kwaliteit en zorg voor een instrument waar je nog in lengte van jaren plezier aan gaat beleven.

FAQ: Stethoscopen
Over het functioneren van stethoscopen is het meeste wel bekend. Desondanks zijn er toch flink wat vragen die mensen geregeld hebben met betrekking tot dit instrument. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

Wat kun je doen met een stethoscoop?

Een stethoscoop is een instrument dat je naar geluiden in het lichaam laat luisteren. Dit proces omschrijven we als auscultatie. Voor een arts of een dokter is het uiterst belangrijk om beschikking te hebben over dit instrument. Het gebruik hiervan leidt namelijk tot meer inzichten over de medische staat van een individu. Zo leent een stethoscoop zich uitstekend om naar de hartslag en de ademhaling te luisteren. En om te controleren of de darmen in orde zijn. Al met al focust een medisch persoon zich daarbij dus voornamelijk op de hart, de longen en de buik. Het levert cruciale informatie op over het functioneren van de organen en overige systemen in het menselijke lichaam.

Wat is de beste stethoscoop?
Ben je op zoek naar de beste stethoscoop? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de informatie uit het bovenstaande artikel. De kwaliteit van een stethoscoop is af te leiden aan de hand van de eerdergenoemde cruciale elementen. We hebben het dan over de betrouwbaarheid, de verwachte levensduur, het gewicht en het ervaren comfort. Wanneer er op al deze gebieden sprake is van positieve feedback, is de kans groot dat je de winnaar hebt gevonden. Het zijn de stethoscopen die bij de meeste gebruikers tot de grootste tevredenheid op de lange termijn leiden.

Hoe heten de onderdelen van een stethoscoop?

De naam stethoscoop is de naam voor het gehele instrument. Echter bestaat dit medische instrument uit een groot aantal verschillende onderdelen. Het zijn deze onderdelen die samen een geheel vormen. Het gaat dan om twee oorbuizen, trekveren en oordopjes. Daarbij is er qua oorbuizen aandacht besteed aan de juiste anatomische hoek. Hierdoor is de pasvorm in de oorkanalen namelijk optimaal. Dit levert de meest betrouwbare resultaten op. Zo is het voor al deze onderdelen dus erg belangrijk dat ze op de optimale manier samenkomen. Pas dan is het grote geheel in de praktijk bruikbaar als een prettige, correcte stethoscoop

Copyright © Medicalwerff.nl