Bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters

= optie voor gravering
Filters

Bloeddrukmeters

Bloeddrukmeters

Naar bloeddrukmeters is eigenlijk altijd veel vraag. In de basis zegt de bloeddruk namelijk veel over de toestand waar iemand in verkeert. Het is een methode om achter belangrijke medische gegevens te komen.
In deze tekst bespreken we dan ook uitvoerig wat bloeddrukmeters zijn, welke voordelen ze hebben en wat je er nog meer over te weten moet komen.

Wat zijn bloeddrukmeters?
De bloeddrukmeter speelt al sinds jaar en dag een centrale rol in de geneeskunde. De bloeddruk noemen we ook wel de tensie. Het is de druk die het bloed uitoefent op de slagaderen.
Een bloeddrukmeter doe je om je arm heen, waarna er sprake is van een oscillometrische methode. Dit houdt in dat de manchet (het gedeelte dat om je arm heen zit) de druk in de slagaders eerst wat opbouwt. Vervolgens bouwt deze de druk op je arm en de slagaders weer terug af. Het gevolg van dit proces is dat er bepaalde trillingen ontstaan in de vaatwand. Dit heeft te maken met het dichtdrukken en vervolgens weer openen van de slagader. Het toestel meet deze trillingen, waarna je zelf de waardes afleest.
De eerste waarde is de systolische bloeddruk. Dit betreft de maximale waarde van de druk. De tweede waarde is de diastolische bloeddruk. Dit betreft het minimumniveau van de druk.
Voordelen van goede bloeddrukmeters
Net als bij de meeste andere apparaten is het slim om voor een goede bloeddrukmeter te gaan. Een product van een betrouwbaar merk, dat bijvoorbeeld goede reviews heeft gekregen. Je ervaart dan namelijk de volgende voordelen:

• Comfortabel gebruik: Comfortabel gebruik van de bloeddrukmeter is voor veel mensen toch erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het gevoel wanneer de band om de arm zit. Of juist met betrekking tot de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat zelf. Het totaalplaatje zorgt ervoor dat het prettig is om de bloeddrukmeter te gebruiken. Hierdoor is het toch net wat makkelijker om deze op een verantwoorde manier te blijven gebruiken.

• Betrouwbaar resultaat: Daarnaast is ook een betrouwbaar resultaat een van de grote voordelen van de kwalitatieve bloeddrukmeters. Ze zijn uitvoerig getest en leveren altijd een uitslag op dit ook echt klopt. Dit is natuurlijk cruciaal. Zeker wanneer het om de wat serieuzere gezondheidssituaties gaat.

• Snel inzicht in gezondheid: Tot slot levert een goede bloeddrukmeter ook snel inzicht in een specifieke gezondheidstoestand op. Er ontstaat op de korte termijn een vollediger beeld van de gezondheid van het hart. Bovendien helpt een goede bloeddrukmeter om ook risico’s voor hart- en bloedvaten al snel te detecteren. Dit alles is natuurlijk een prettige gedachte. Zowel voor mensen die de bloeddrukmeter zelf thuis gebruiken, als ook voor mensen die hiervoor bij een medisch specialist langsgaan.

Al met al is iedereen erbij gebaat om voor een van de bloeddrukmeters van een hoge kwaliteit te kiezen. Vandaar dat we het ook aanraden om niet te snel een beslissing te nemen en goed te overwegen wat de juiste keuze is.

FAQ: Bloeddruketers
Om je hier een handje bij te helpen, kijken we nog even naar enkele veelgestelde vragen met betrekking tot bloeddrukmeters. Dit neemt enige laatste onzekerheden nog weg, waarna je definitief tot aankoop kunt overgaan. De volgende vragen krijgen we regelmatig gesteld wat de bloeddrukmeters betreft:
Hoe betrouwbaar is een thuis bloeddrukmeter?

Niet iedere thuis bloeddrukmeter is even betrouwbaar. Het is daarom ook absoluut aan te raden om altijd gedegen onderzoek te doen. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar de informatie die je eerder in dit artikel tegen bent gekomen. Je voorkomt hiermee dat je voor één van de minder betrouwbare modellen kiest. Bij een bloeddrukmeter is het altijd belangrijk dat deze op een correcte wijze werkt. Iedere medisch specialist zal dit beamen.
Hoe lees je een bloeddrukmeter af?

Een bloeddrukmeter aflezen doe je in de basis op twee verschillende manieren; dit doe je op het scherm van de meter of op de manchet zelf. Het hangt er maar net van af welk type bloeddrukmeter je precies hebt. De waardes die je op de bloeddrukmeter afleest, worden weergegeven in mm Hg. Dit staat voor millimeter kwik. Daarbij is het hoogste getal de bovendruk en het laagste getal de onderdruk. Aan de hand hiervan kom je tot de conclusie of de bloeddruk zo hoog of laag is als verwacht en/of gehoopt.
Wat is de normale waarde van bloeddruk?

De normale waarde van bloeddruk ligt in principe tussen de 120 en de 140 wat de bovendruk betreft. Dit zien we dan ook als een normale bloeddruk. Daarbij dient gezegd te worden dat een bovendruk van 120 of lager ‘ideaal’ is volgens de Hartstichting. Komt de bovendruk onder de 90 of de onderdruk onder de 60 te liggen? Dan is er sprake van een lage bloeddruk. Hou bij het meten van je bloeddruk met de bloeddrukmeter dus rekening met deze bovenstaande meetwaardes. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

©Copyright, de teksten behoren tot eigendom van Medicalwerff