Retinoscopen

Retinoscopen

Retinoscopen worden veelvuldig gebruikt binnen de medische sector. De retinoscoop is namelijk op een zeer specifieke wijze in staat om bij een medisch onderzoek te assisteren. Maar wat is een retinoscoop nu eigenlijk precies? En waar moet je allemaal op letten wanneer je er eentje nodig hebt?

Wat is een retinoscoop?

Een retinoscoop is dus een medisch instrument. Het betreft hier een apparaatje waarmee het mogelijk is om een retinoscopie uit te voeren. Het doel van een retinoscoop is om een licht op het netvlies van een oog te projecteren. Aan de hand daarvan is dan af te leiden of het oog hier op de ‘juiste’ manier op reageert. Of dat er dus sprake is van een bepaalde afwijking.
Een retinoscopie richt zich vooral op het refractievermogen van het oog. Het gaat dan ook om een volledig objectieve meting, die direct voor duidelijkheid zorgt. In dat opzicht is het dus erg belangrijk dat de retinoscoop zelf op de juiste wijze functioneert.
Voordelen retinoscoop van hoge kwaliteit
Een retinoscoop van hoge kwaliteit is absoluut een vereiste voor iedere medische expert. De lichtstraal die de retinoscoop uitzendt, moet namelijk op de juiste manier op het netvlies van het oog reflecteren. Zou dit niet het geval zijn, dan is een mogelijk onjuiste uitslag het gevolg. Dankzij een retinoscoop van hoge kwaliteit is een oogarts in staat de dioptrie van de brekingsfout objectief te berekenen.

• Levert zeer gemakkelijke test op: In de basis is een retinoscopie een zeer gemakkelijke test om uit te voeren. Het is namelijk niet nodig om het oog of een ander gedeelte van het lichaam aan te raken. In plaats daarvan gaat het puur om het reflecteren van een klein lichtje. Daarmee is dit een zeer gemakkelijke test om uit te voeren, die weinig weerstand oplevert. Bijvoorbeeld bij kinderen, doven, bejaarden of gehandicapten.

• Belangrijkste functionaliteiten aanwezig: Tegelijkertijd is er wel degelijk een verschil tussen verschillende soorten retinoscopen. Vandaar dat het handig is om de functionaliteiten even te checken. Het belangrijkste is dat de basisfunctionaliteiten in orde zijn; van een optimale grip tot aan het zenden van een lichtstraal. Kies je voor een van de modellen van hoge kwaliteit die op dit moment beschikbaar zijn? Dan zit je op dat gebied sowieso goed.

• Lange levensduur: Tot slot hebben de betrouwbare retinoscopen ook nog eens een lange levensduur. Op het moment dat je investeert in dit medische instrument, heb je natuurlijk het liefst dat deze zo lang mogelijk meegaat. Ook bij intensief gebruik. Met een retinoscoop van hoge kwaliteit is dat precies het geval. De verschillende onderdelen van het instrument zelf zijn stevig, betrouwbaar en duurzaam.
Daarmee heeft de moderne retinoscoop alles wat je in dit medische instrument zoekt. Plaats direct je bestelling om het zelf te ervaren!

FAQ: Retinoscopen

Tot slot merken we tegelijkertijd wel dat er nog relatief veel vragen zijn over de retinoscoop. Vandaar dat we even de tijd nemen om deze direct voor je te beantwoorden. Zo nemen we ook het laatste stukje onduidelijkheid weg voordat je overgaat tot de aankoop van dit product:
Wat kun je allemaal met een retinoscoop doen?
Het doel van een retinoscoop is puur om het brekingsvermogen van het oog te berekenen. Daarmee ben je met een retinoscoop dus in staat om dit bij een grotere variatie aan verschillende mensen te doen. Van jonge kinderen tot aan hele oude mensen en gehandicapten. Een retinoscoop is voor een oogarts een onmisbaar medisch instrument. Het vertelt binnen de kortste keren alles wat de oogarts moet weten over de specifieke gezondheid van het oog.
Is een retinoscoop gevaarlijk?
Aangezien een retinoscoop een hulpmiddel is bij het uitvoeren van een oogtest, is men vaak al snel bang dat een retinoscoop gevaarlijk is. Het laatste wat we namelijk willen, is dat iemand aan onze ogen begint te zitten. Het fijne van een retinoscoop is dan dat we je op dit gebied direct gerust kunnen stellen. Bij het gebruik van een retinoscoop is er geen sprake van direct contact met het oog. In plaats daarvan zendt het apparaatje alleen een lichtstraal uit, die je oog vervolgens opvangt. Je voelt hier als patiënt zijnde in principe niks van. Zo is het een volkomen veilig, objectief en ontspannen onderzoek.
Waarop letten bij retinoscoop kopen?
Sta je op het punt om een retinoscoop te kopen? Dan is het wel nog even belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de retinoscoop volledig aan je wensen voldoet. Denk dan bijvoorbeeld aan:
• Type lichtstraal (bijv. halogeen of LED)
• Kleur
• Verwachte levensduur
• Verschillende functionaliteiten
Heb je een overzicht van de (meeste van) de bovenstaande punten? Dan staat niets je nog in de weg om ook daadwerkelijk tot aankoop over te gaan. Je gaat dan binnen de kortste keren profiteren van de potentie van een topkwaliteit retinoscoop!